Človeče nehnevaj sa malé

2,99

Počet hráčov: 2 – 4
Doba hrania: 30 min.
Odporúčaný vek: od 5 rokov

Na sklade

Katalógové číslo: 1670 Kategórie: , , Značky: , , EAN: 8588001170011

Popis

Človeče nehnevaj sa malé

Človeče nehnevaj sa malé – Spoločenské hry patria medzi obľúbenú zábavu ako dospelých, tak i detí. Hra je pre 2 – 4 hráčov. Pred začiatkom hry si zvolí každý hráč svoju farbu a dostane 4 figúrky tejto farby. Každý hráč umiestni svoje 3 figúrky na zásobné krúžky svojej farby na okraji hracieho plánu. Jednu figúrku umiestni na štartovacie pole svojej farby so šípkou, na hraciu dráhu.

Úlohou každého hráča je prejsť so svojimi 4 figúrkami v smere šípok celú hraciu dráhu. Tá je zložená zo 40 hracích polí a musí doviesť svoje figúrky do cieľových polí svojej farby.

Hru začína najmladší hráč. Ostatní hráči vstupujú do hry v takom poradí, v akom sedia za sebou v smere chodu hodinových ručičiek. Toto poradie platí celú hru.

Keď je hráč na rade, hodí 1x kockou a postúpi so svojou ľubovoľnou figúrkou umiestnenou v hre v smere šípok po hracej dráhe o toľko polí, koľko bodov hodom kockou dosiahol. Keď hráč hodí kockou 6 bodov, hádže ešte raz a figúrkou umiestnenou v hre postúpi o toľko polí, koľko bodov súčtom obidvoch hodov dosiahol. Keď hráč hodí kockou 6 bodov môže umiestniť ďalšiu svoju figúrku na štartovacie pole svojej farby, na hraciu dráhu. Potom hodí ešte jedenkrát kockou a postúpi svojou ľubovoľnou figúrkou umiestnenou v hre, po hracej dráhe o toľko polí, koľko bodov druhým hodom kockou dosiahol.

Hráči sa môžu dohodnúť, že keď hráč postúpi svojou figúrkou na hracie pole obsadené figúrkou spoluhráča, musí sa táto spoluhráčova figúrka vráti na svoj zásobný krúžok a môže pokračovať v hre iba vtedy, keď jej majiteľ získa hodom 6 bodov. Cieľové pole sa môže obsadiť figúrkou iba vtedy ak hráč dosiahne hodom kockou presne toľko bodov koľko ich ešte potrebuje. Keď dosiahne iný počet bodov , postúpi po hracej dráhe inou figúrkou alebo čaká na ďalší hod kockou. Hru vyhráva hráč, ktorý prvý umiestni všetky svoje figúrky do svojich cieľových polí.

Výrobca

Wiky

Možno by sa Vám páčilo…